ПРОФОРІЄНТАЦІЙНІ КВЕСТИ «КРОК У МОЄ МАЙБУТНЄ»

25.09.2019

 

17 та 18 вересня 2019 року для учнів Печерського району були проведені профорієнтаційні квести «Крок у моє майбутнє». Організаторами заходів стали Печерська района філія Київського міського центру зайнятості та Центр підготовки та підвищення кваліфікації Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського.

 

Учасниками квест - ігор стали учні 9-11 класів Гімназії №109 імені Т. Шевченка, Печерської гімназії №75 та Спеціалізованої школи №47 імені А. С. Макаренка з поглибленим вивченням іноземних мов. Квест проводила Іванова Любов Анатоліївна – відмінник освіти України, кандидат педагогічних наук, експерт у сфері організації дитячого відпочинку, яка брала участь у створенні дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Артек - Буковель», нині доцент кафедри професійної освіти та інноваційних технологій ІПОДП Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника. Метою квестів стало формування уявлень про професії, в тому числі «професії майбутнього», професійне самовизначення, знайомство учнів із принципом усвідомленого вибору професії з урахуванням їх інтересів, здібностей, освітніх можливостей міста/країни, особливостей сучасного ринку праці. Манжалій С.М., фахівець профорієнтації студентів ЦППК, ознайомила випускників із спеціальностями Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського та умовами вступу. Учні із цікавістю виконали завдання квестів, отримали відповіді на запитання про університет і яскраві позитивні емоції та залишились дуже задоволеними, адже провели час із користю, мали змогу значно розширити свій світогляд щодо вибору і вузу, і майбутнього напряму професійної діяльності.

Ми сподіваємось, що учасники квесту навчатимуться в нашому університеті, а в їх професійному майбутньому будуть успішними, висококваліфікованими спеціалістами і отримуватимуть задоволення від того, що займатимуться улюбленою справою.

 

Висловлюємо щиру подяку керівництву та педагогам Гімназії №109 імені Т. Г. Шевченка, Печерської гімназії №75 та Спеціалізованої школи №47 імені А. С. Макаренка з поглибленим вивченням іноземних мов за активну участь у проведенні заходів, які сприяли професійному самовизначенню учнівської молоді!